RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Злом хакерами особистих даних учасників АТО: в мережі розкрили скандальні деталі

В контексті інциденту зі зломом хакерами комп'ютера з особистими даними учасників АТО активісти Українського кіберальянсу (UCA) заявили, що співробітники поліції нехтують методами захисту даних.

Про це в Facebook повідомив прес-секретар організації Sean Brian Townsend.

"Ми хочемо показати, що в Україні - це не виняткова ситуація, а норма. Один з наших волонтерів виявив комп'ютер 195.230.144.11 (зараз вимкнений). Комп'ютер належить Головне управління Національної поліції в Київській області і пускає всіх БЕЗ ПАРОЛЯ в мережевий диск "obmen Marina". 150 гігабайт інформації обласної поліції. Разом з паролями, планами, протоколами, особистими даними поліцейських. У вільному доступі. З огляду на важливість інформації, публікуємо тільки скріншоти", - пише він.

У зв'язку з цими активіст звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою провести перевірку і відкрити кримінальне виробництво за даним фактом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з комп'ютера співробітника одного з регіональних підрозділів Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції були викрадені особисті дані українських бійців.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові зловили хакера, який шпигував за українськими політиками.