RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Журналіст розповів про роль Кремля у "війні" між ватажками ЛНР

Протистояння між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ" "ЛНР" Ігорем Корнетом є відображенням процесів, які відбуваються в Москві.

Про це "Апострофу" розповів донецький журналіст Сергій Гармаш.

"Я думаю, що ні до чого ситуація в так званій ЛНР не приведе, оскільки те, що відбувається сьогодні в Луганську - це відображення того, що відбувається сьогодні в Москві. Тобто конфлікт насправді не між Корнетом і Плотницьким, а між (помічником президента РФ Володимира Путіна і куратором так званих "республік" на Донбасі Владиславом, - "Апостроф") Сурковим і ФСБ", - зазначив він.

Журналіст уточнив, що ФСБ курирує силовиків "ЛНР", а Сурков контролює керівництво, тобто лідерів цих "республік", в тому числі Плотницького.

"Я думаю, тут особливої інтриги не буде. По-перше, у Суркова є доступ до Путіна (президента РФ Володимира Путіна, - ред.). І я думаю, що він, в тому числі і в зв'язку з подіями в Луганську, організував той дзвінок Путіна лідерам так званих "республік", що було розцінено як чи не їх політичне визнання", - підсумував Гармаш.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Щурячі перегони: хто і навіщо влаштував "переворот" проти ватажка ЛНР".