RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У родички начальника Нацполіціі виявили дорогі авто і нерухомість: фото

Тетяна Зачиняева, теща голови Департаменту управління майном Національної поліції Івана Наумова є власницею люксової машини Maserati Levante, земельних ділянок під Києвом і Миколаєвом і недобудови, вартістю в півмільйона доларів.

Про це йдеться в розслідуванні "Наших Грошей".

"На березі обвідного каналу Київського водосховища Тетяна Зачиняева володіє трьома земельними ділянками в цілому на 39 соток, придбаними в 2017 році. Ринкова вартість землі тут - 2,5 тисячі доларів за сотку, а значить ціна ділянок Зачиняева - повинна становити 97,5 тис. доларів ", - наголошується в розслідуванні.

Відзначається, що сусідами по земельних ділянках є ряд інших родичів правоохоронців.

Крім того, неподалік теща поліцейського чиновника скупила ще 36 соток землі на березі Дніпра. Ділянки придбали в різні роки.

Ринкова ціна викуплених ділянок - повинна становити 90 тис. доларів. Будинок на них, на основі даних Google Maps, почали зводити в 2012 році.

За оцінкою столичного архітектора Івана Пономаренка, вартість 5-поверхової "коробки" повинна становити близько 450 тисяч доларів.

Також у тещі Наумова виявили дві ділянки в селі Рибаківка Миколаївської області. На березі Чорного моря в 2013 році вона придбала 40 соток, їх загальна ринкова вартість повинна складати близько 40 тис доларів.

У майновому реєстрі на цьому місці досі числиться будиночок на 40 кв.м., проте насправді тут уже закладений фундамент під велике будівництво, можливо, готель, відзначають "Наші Гроші".

Крім того, в лютому 2017 Тетяна Зачиняева стала володаркою Maserati Levante (2016р.в.). Це єдиний кросовер в лінійці люксового бренду Maserati.

В офіційного дилера такі авто коштують від 3 млн грн., Це 110 тис доларів (з останніми знижками - 2,6 млн грн. або близько 98 тис доларів).

Авто Зачиняева поки виставлено на продаж - за 90 тис доларів. Раніше на автомобілі стояли такі ж номери "4444", що і на Volkswagen Touareg, записаному на дочку Зачиняева - дружину Наумова Валентину.

Офіційні доходи Тетяни Зачиняева за останні 5 років становлять 10,5 тис грн. Згідно з даними ЄДРПОУ, Зачиняева є співвласницею ряду приватних компаній, поки 5. Однак жодна з них, не приносить значних доходів.

Іван Наумов відмовився коментувати стан тещі, посилаючись на те, що воно не є його особистими.

"Яке відношення моя сім'я, то відповідно до чинного законодавства, то потрібно вносити в декларацію, то я вношу, а що стосується там тещі або тестя, вони не проживають з нами, я не повинен його декларувати. Звідки у неї всі ці речі - запитайте у неї. Якби вона проживала зі мною, я б із задоволенням задекларував, показав би все як треба", - сказав він.

Іван Наумов до середини 2000-х працював в правоохоронних органах в Донецьку, пізніше перевівся до Києва, в 2012 отримав посаду в Вінницькій області - спочатку начальника управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами, з квітня 2014 року - заступник начальника УМВС області, пізніше повернувся в столицю - отримав посаду начальником Департаменту матеріального забезпечення МВС України, а нині Департаменту управління майном Національної поліції України.

З доходів Наумов декларує тільки зарплату: 12 тисяч в місяць в 2014, 18 тисяч в 2015, 38 тисяч в 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники управління захисту економіки Служби безпеки України приїжджають на роботу на автомобілях вартістю 30-80 тисяч доларів.