RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У НАБУ назвали причину обшуків в Мін'юсті

У п'ятницю, 8 грудня, співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели два санкціоновані обшуки в будівлі Міністерства юстиції та працівниці цього відомства в зв'язку з ризиком знищення важливих документів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Нагальність слідчої дії була обумовлена оперативною інформацією про ризик знищення документів, які повинні бути надані Мін'юстом в рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ заявили, що доступ до зазначених матеріалів детективам НАБУ санкціонований 23 листопада 2017 року слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва.

"Згідно з цією постановою, Мін'юст зобов'язаний надати запитувані відомості в Національне бюро. Однак ввечері 7 грудня детективи отримали оперативну інформацію про те, що частина запитуваних документів знищується. У результаті обшуку ця інформація підтвердилася, залишки документів вилучено. Слідча дія проведена на підставі ч. 3 ст. 233 Кримінального процесуального кодексу України з метою порятунку майна, яке може мати ознаки речових доказів", - додали в НАБУ.

Разом з тим, в бюро підтвердили, що детективи провели обшук за місцем проживання одного з чиновників Мін'юсту, "під час якого в приватному будинку вилучено службові документи, які міністерство мало надати НАБУ на виконання постанови суду".

Вказується, що зараз детективи НАБУ звертаються до суду для отримання санкції на вилучення знайдених під час обшуку доказів.

"Розслідування у кримінальному провадженні детективи НАБУ здійснюють з червня 2017 року. Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України", - уточнили в бюро.

Раніше джерела "Апострофа" повідомили, що скандал навколо Національного антикорупційного агентства розгорівся з подачі лідера фракції "Народний фронт" Арсенія Яценюка.