RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Затримання російського "крота" в Кабміні: джерело розкрило несподівані версії операції

Затримання перекладача прем'єр-міністра України Станіслава Єжова, обвинуваченого в роботі на спецслужби РФ, викликає дуже багато питань, оскільки обсяг його доступу до секретів був неймовірно низьким.

Про це "Апострофу" заявило джерело, близьке до української влади.

"Всі, хто знає Єжова особисто, знають його як наївну людину з дитячим характером. Він дуже часто йшов назустріч і допомагав у вирішенні тих чи інших питань. І це все виглядає як затримання найбільш невинного, з якого хочуть зробити офірного цапа", - зазначив співбесідник.

За його словами, є кілька версій події, і одна з них - показати видимість роботи силових структур, друга - спроба послабити позиції прем'єр-міністра.

"По-перше, нашим силовикам треба було показати ефективність роботи, адже зараз же нікого не ловлять. Всі ж бачать, що росіяни багато де керують, але нікого не можуть зловити. Ось і знайшли наївну людину, знаючи, що вона негативно ставиться як до президента Петра Порошенка, так і до Майдану. Все це приховують, а він завжди відкрито висловлював своє ставлення. Ось і принесли сакральну жертву", - вважає джерело.

Воно додало, що скандал з Єжовим можуть використовувати і для того, щоб скомпрометувати прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Спецслужби спеціально копають під Гройсмана, а за всім цим стоїть керівник контррозвідки Петров. Це людина, яка має стосунок до нафтогазового сектору і пов'язана з Андрієм Коболєвим (глава НАК "Нафтогаз України", - "Апостроф"). Ця спецоперація могла бути використана для того, щоб скомпрометувати Гройсмана перед президентом і розчистити Коболєву шлях до прем'єрського крісла", - сказало джерело.

Воно вважає, що під час допитів Єжову вкладуть в уста фрази, які будуть компрометувати прем'єр-міністра.

"І, таким чином, їх метою є усунути Гройсмана і відкрити шлях для Коболєва", - підсумувало джерело.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Наївна людина і погано ставиться до Майдану: цікаві дані про шпигуна з Кабміну Гройсмана".