RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Не кожному поколінню випадає честь воювати за свою країну: відомий письменник розповів про розмову з добровольцем в зоні АТО

Відомий український письменник, громадський діяч Сергій Жадан розповів про цікаву розмову з бійцем антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Про це він повідомив виданню "Крим. Реалії".

За словами Жадана, на зворотному шляху до Харкова вони підібрали одного з бійців АТО. По дорозі чоловік розповів свою історію.

Він - бізнесмен з Макіївки, підтримував Майдан. Навесні 2014 року їх почали виловлювати. Його попередили знайомі - встиг втекти. Кинув все, що мав, перебрався до Харкова. Довго намагався потрапити на передову.

"Тоді навіть за гроші не хотіли мобілізувати. Ну ось, тому я тут... Взагалі це честь - воювати за свою країну, не кожному поколінню випадає", - сказав боєць АТО.

Жадан підкреслив, що чоловік говорив насправді без пафосу, мабуть, довго це все обмірковував.

"Говорить російською. Як і всі добровольці, з якими тут бачилися. Харків'яни, дніпропетровці, жителі сходу України, одним словом - зустрічають на фронті четверту новорічну ніч, воюють за свою країну", - підсумував письменник.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Готувалися до того, що росіяни попруть через кордон не на Донбасі - командир батареї найстрашнішої зброї в АТО".