RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Людина, яка здала мене бойовикам, була поруч: Козловський розповів про потрапляння в полон в Донецьку

Вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, звільнений з полону бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР") в рамках масштабного обміну полоненими 27 грудня, вважає, що на нього доніс хтось із знайомих.

Про це повідомляє hromadskeradio.org.

"Я думаю, що людина, яка писала донос, була десь поруч. Тому що там є подробиці, які могли знати тільки ті, хто мав зі мною спілкування. Є різні підозри. По тексту можна зрозуміти, хто це. Господь їм суддя", - сказав Козловський.

За словами вченого, бойовики вели за ним стеження і склали ціле досьє.

"Коли я взяв кримінальну справу, яку вони завели (вони не давали повністю читати), я почав читати один з перших листів. Бачу, там оперативна інформація, що людина, яка має псевдонім Комар, інформує, що є Ігор Козловський, який має проукраїнську позицію, який підтримував Майдан, який був співорганізатором молитовного марафону, всі учні якого мають проукраїнську позицію, більшість з них виїхали з регіону, багато з них займають активну антиДНРівську позицію", - розповів Козловський.

Він уточнив, що там були три або чотири сторінки цього тексту.

"Було зрозуміло, що була дана команда "розробляти". Якусь інформацію вони могли отримати, і тоді виникла ідея підставити", - додав учений.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Козловський відверто розповів про полон і настрої в Донецьку.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".