RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ми знаємо не про всі підвали бойовиків: вчений Козловський зробив тривожну заяву про полонених українців

Звільнений з полону бойовиків незаконних збройних формувань релігієзнавець, професор Ігор Козловський вважає, що полонені на Донбасі, про яких нічого не відомо, "можуть просто зникнути".

Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському".

За словами Козловського, коли його ім'я назвали в Мінську і показували його фото з українським прапором, з одного боку, це "підвищило його ціну", і "він став предметом торгу".

"А з іншого боку, це певною мірою було фактором захисту. Якщо ти цінний, ти в зоні уваги української та міжнародної громадськості, отже, до тебе ставляться обережно, не застосовуватимуть силові методи, ти захищений цією увагою, тобто твоє життя в більшій безпеці. Адже люди, про яких нічого не відомо, перебувають там без будь-якої підтримки. Вони можуть просто зникнути", - сказав учений.

Він додав, що дуже багато знає про деяких з них, хто до сих пір перебуває в полоні.

"Ми не знаємо, хто де знаходиться напевно, але за долею Асєєва ми стежимо, це один з моїх студентів, як і Фомічов (Володимир Фомічов - співробітник київської організації Центр UA, звільнений з полону бойовиків 27 грудня 2017 року - ред.). Нам вдалося сформувати в головах і серцях нашої молоді любов до України ", - підкреслив професор.

Козловський уточнив, що Асєєв знаходиться на заводі "Ізоляція".

"Там у них щось на зразок в'язниці "концтабору" МГБ", де сидять не тільки політичні. Є ще підвали, де було телебачення, на Куйбишева 61. Тобто підвалів багато, не про всі ми знаємо", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Козловський відверто розповів про полон і настрої в Донецьку.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".