RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Києві підпалили авто громадського контролера у справі Ноздровської: з'явилося відео

У ніч на четвер, 11 січня, троє невідомих на парковці в Києві облили автомобіль громадського контролера у справі вбитої української правозахисниці Ірини Ноздровської Михайла Ковальчука горючою сумішшю і підпалили.

Про це він заявив "Укрінформу".

"Троє невідомих хлопців вночі облили мій автомобіль, який стояв на парковці, горючою сумішшю і втекли. Все це зафіксували камери спостереження. Охоронець парковки на той момент кудись відійшов", - розповів Ковальчук.

Він уточнив, що парковка розташована під будинком, і пожежники прибули на місце події дуже оперативно, перешкодивши можливому поширенню полум'я на житловий будинок.

"Паркінг розташований під 15-поверховим будинком. Коли я вийшов з квартири, все було охоплено димом. Інші машини дивом не загорілися", - сказав він.

Ковальчук заявив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Разом з тим, він додав, що за підпалом можуть стояти люди, які лобіюють забудову на вулиці Мічуріна, 44. За його словами, напередодні він отримував погрози, а також з ним намагалися домовитися, щоб він не перешкоджав скандальній забудові.

Як повідомляв "Апостроф", близький друг вбитої української правозахисниці Ірини Ноздровської, колишній боєць полку "Азов" Михайло Криворучкін вважає, що Юрія Россошанського могли налякати сином, який сидить у в'язниці.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Друг Ноздровської не повірив, що затриманий її вбивця, і висунув свою версію злочину".