RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Вчинили не по честі: футбольний фанат з Криму розповів про поведінку своїх "соратників" при захопленні півострова

Абсолютна більшість фанатів (ультрас) кримського футбольного клубу "Севастополь" при анексії Криму не підтримали Україну.

Про це в інтерв'ю виданню "Трибуна" заявив військовий, волонтер і представник фанатського руху Криму Ігор Руляк, який змушений був покинути півострів і зараз проживає в Одесі.

"З движу виїхало 5 відсотків. Абсурд в тому, що "Севастополь" завжди славився дружбою з Києвом, Дніпром, Львовом. Ми навіть брали участь у відомому махачі під Калугою після хокейного матчу Росії і України. Жорстка рубка була — Київ, Дніпро, Львів і Севастополь билися проти Росії. А коли Росія прийшла до нас, то 95 відсотків хлопців перекинулося на бік ворога. Там залишилися навіть ті, хто служив на флоті", - сказав Руляк.

Він підкреслив, що необхідно розділяти звичайних жителів Криму і футбольних фанатів півострова.

"До звичайних людей, які там залишилися, важко пред'являти претензії. Там родичі, діти, плани. Це не повинно бути їх вибором — за них повинна була подбати країна", - зазначив військовий.

"А до пацанам з движу є пред'яви. "Назвався грибом — лізь у кузов". Всі були правими, хотіли воювати і померти за батьківщину. Вальхалла, Один, брати, патріоти, націоналісти... 2014 рік дав себе проявити. Які причини можуть відмовитися? Ти ж воїн, який бив себе в груди. Давай! Війна йде. Яка різниця, що там у тебе? Дружина народжує, бабуся, кішка. Які можуть бути поблажки? Зібралися б, всі разом поїхали, можна було і бізнес перевести, якщо що. Це все можна вирішити. Всі вони вчинили не по-чоловічому, не по-фанатски, не по честі", - підкреслив Ігор Руляк.

Як повідомляв "Апостроф", звільнений з полону ультрас луганської "Зорі" Артем Ахмеров розповів подробиці свого затримання.