RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Крутили "російську рулетку": вчений Козловський розкрив моторошні подробиці про тортури в полоні бойовиків ДНР

Російські найманці і бойовики незаконних збройних формувань в окупованому Донецьку під час тортур українських полонених хвалилися, що вони нібито є спадкоємцями радянських каральних органів, і крутили "російську рулетку".

Про це в інтерв'ю "Бацман.Live" заявив звільнений з полону бойовиків "ДНР" вчений Ігор Козловський, повідомляє "Гордон".

За його словами, в місцях утримування полонених терористи спеціально створюють атмосферу страху.

"Під час тортур в "МГБ", в підвалі, вони мені говорили, що є спадкоємцями НКВС-МДБ-КДБ... Пишалися цим. Скрізь висять портрети Сталіна (радянського вождя Йосипа Сталіна, - ред.) і Дзержинського (глави радянської розвідки Фелікса Дзержинського , - ред.). Я дуже часто бачив їх в кабінетах", - зазначив Козловський.

Він уточнив, що, крім портретів радянських тиранів, бойовики розвішують і зображення президента Російської Федерації Володимира Путіна.

"Путін завжди висить, що ви! Це створення атмосфери тотального страху. Не тільки для тих, хто стоїть на проукраїнських позиціях", - сказав учений.

Також Козловський розповів, що в основному в "МГБ ДНР" його катували, постійно б'ючи і прикладаючи до голови пістолет, який стріляв холостими.

"Били якимись предметами. Я не бачив, чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси (дві гранати нібито були знайдені на книжковій полиці в будинку вченого , - ред.). На межі ... Я не міг бачити, але був слух. Я слухав свій біль, слухав, як закипає кров, як серце починає битися з перебоями. Тобто це було на межі. Вони кричали: "руський мір" прийшов, тебе б'є "руський мір", - розповів екс-полонений бойовиків.

Поле тривалих побиттів, за словами вченого, медичну допомогу йому ніхто не надавав.

"Ні, який лікар, ви що?! Крутили "російську рулетку". Приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Весь, так би мовити, арсенал. При цьому кричало кілька людей. Хто це? Що за люди? Мені важко сказати. Хотіли, щоб я визнав, що гранати мої", - додав Козловський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Козловський відверто розповів про полон і настрої в Донецьку.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".