RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандал навколо конфіскації грошей Януковича: Луценко зробив нову гучну заяву

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що українські правоохоронні органи мають намір провести спецконфіскацію ще 3 млрд гривень екс-президента України Віктора Януковича і його оточення в першій половині 2018 року.

Про це він сказав в середу, 17 січня, під час засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо провести спецконфіскацію ще 3 млрд грн - в першій половині цього року. Як, де і коли, я не будуть розголошувати в інтересах слідства", - сказав Луценко.

Разом з тим, він додав, що банки мають право виконувати рішення судів як самостійно, так і через припис виконавчої служби.

"Вчора я звернувся до прем'єр-міністра, попросив взяти під особистий контроль діяльність виконавчої служби, яка повинна забезпечити цю спецконфіскацію", - підкреслив Луценко.

Він запевнив, що не допустить скасування судових рішень і повернення коштів злочинцям.

"Спроби представників офшорних компаній, які співпрацювали з ОЗУ (організованим злочинним угруповання, - ред.) Януковича, наштовхуються на українські закони, які унеможливлюють їх участь у скасуванні рішення судів. Так працює система в усьому ЄС. Тому у зловмисників один вихід - дискредитувати дії прокуратури і Краматорського суду і спробувати забрати у України гроші через рішення в іноземних юрисдикціях. Тому запущена кампанія по дискредитації, спрямована на повернення коштів злочинцям. Цього не буде", - заявив Луценко.

Він також зазначив, що це - не кінець спецконфіскаціі. При цьому генпрокурор, наголосив на необхідності прийняття окремого закону про спецконфіскаціі.

"Цей закон остаточно би унеможливив спекуляції захисників Януковича, тому я закликаю народних депутатів прийняти цей закон", - підсумував Луценко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Луценко анонсував нову масштабну конфіскацію "грошей Януковича".

Детальніше про спецконфіскацію читайте в матеріалі "Апострофа": "Загроза для кожного: що не так з поверненням грошей Януковича Україні".