RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Венесуелі вбили відомого копа, що повстав проти президента Мадуро

В Венесуелі вбили колишнього поліцейського Оскара Переса, який повстав проти президента Ніколаса Мадуро. Перес був одним з семи повстанців, убитих під час поліцейської облави в понеділок, 16 січня.

Про це повідомляє ТСН.

Поліція в понеділок взяла штурмом будинок на околиці Каракаса, де знаходилися Перес і його озброєна група. Під час перестрілки, крім повстанців, загинули двоє поліцейських. Ще вісім поліцейських отримали поранення.

Правоохоронцям вдалося затримати шістьох осіб з групи Переса - чотирьох чоловіків і двох жінок, зараз вони перебувають під вартою, сказав міністр внутрішніх справ Нестор Реверол. Під час бою між повстанцями і поліцейськими Перес розмістив відео в Instagram, на якому заявив, що він і його однодумці готові здатися, але побоюються снайперів. При цьому у Переса було закривавлене обличчя.

Відзначимо, екс-співробітник елітного підрозділу поліції Оскар Перес був найбільш розшукуваним людиною в Венесуелі після того, як він в розпал антиурядових протестів в червні минулого року на викраденому вертольоті скинув чотири гранати на будівлю Верховного суду, а потім відкрив вогонь по Міністерству внутрішніх справ. Жертв в результаті нападу не було.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство фінансів США ввело персональні санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро.