RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів про катастрофу, яка чекає Україну в разі виконання Мінських угод

Журналіст Денис Казанський вважає, що в даний час Мінські домовленості непридатні і в разі їх виконання Україною країну чекають катастрофічні наслідки.

Про це він заявив в інтерв'ю для "Апострофа".

Казанський при цьому зазначив, що на момент підписання Мінські домовленості мали велике значення, бо головним завданням було запобігти втратам сил АТО.

"Я думаю, що Мінські домовленості насправді мали велике значення для України, бо на момент їхнього підписання головним завданням було припинити кровопролиття й врятувати українських солдатів, які перебували в оточенні. Я нагадаю, Дебальцеве було майже оточене. Як пізніше з’ясувалося, оточення було нещільне, його прорвали, й наші війська звідти вийшли, проте на момент переговорів місто вважалося оточеним. І я думаю, що люди, які підписували Мінські домовленості з боку України, хотіли врятувати ті наші сили, які знаходилися в Дебальцевому", - сказав журналіст.

При цьому він нагадав, що угоди були порушені відразу ж після підписання.

"Хто не пам’ятає, може освіжити спогади за допомогою інтернету: вже після укладення угод Дебальцеве було окуповане. Наші солдати прорвали оточення й вийшли з нього, але факт залишається фактом – згідно з Мінськими угодами, Дебальцеве має бути підконтрольним Україні. Тому якщо ці угоди почалися з такого цинічного порушення, то вони з самого початку не мали перспектив бути виконаними. Але саме їх підписання знизило інтенсивність бойових дій і, я вважаю, врятувало багато життів", - сказав Казанський.

Журналіст пояснив, чому вважає Мінські угоди непридатними.

"Я вважаю їх загалом непридатними до виконання. Більше того, якщо ми припустимо, що в Україні після виборів зміниться влада, й ця нова влада почне виконувати Мінські угоди, то це обернеться катастрофою тут, всередині країни. Почнуться громадянський конфлікт, сутички й дестабілізація, тому що люди не погодяться з таким рішенням. Коли частина країни здається в оренду іншій державі, коли інша країна на окупованих територіях – а за Мінськими угодами саме так і має відбутися – проводить вибори, призначає туди своїх керівників і потім претендує на якесь управління, на пакет акцій в нашому парламенті й Кабміні, то це неприпустимо. Почнеться таке саме повстання, як було на Майдані в 2004 й 2014 роках. Ми всі знаємо, що здача національних інтересів загрожує повстанням тут, у Києві, і акціями непокори в інших українських регіонах. Тому однозначно: те, що написано в Мінських угодах, не може бути виконаним", - вважає журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі припиниться лише за однієї умови - Денис Казанський.