RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У центрі Києва сталася сутичка між прихильниками Саакашвілі і поліцією: опубліковані фото і відео

У понеділок, 12 лютого, на вулиці Банковій у центрі Києва сталася сутичка між прихильниками лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, видвореного в Польщу, і співробітниками поліції.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, близько 20 прихильників екс-президента Грузії зібралися на вулиці Банковій біля будівлі Адміністрації президента.

Станом на 18:50 проходив невеличкий пікет. Кілька людей тримали плакат з написом "Порошенко, відпусти Саакашвілі" і вигукували гасла "Порошенко у відставку".

Прохід на вулицю Банкову з боку вулиці Інститутської охороняли близько 80 правоохоронців. Крім того, неподалік були ще два автобуса з військовослужбовцями Національної гвардії України.

Уточнюється, що через деякий час відбулася бійка між прихильниками Саакашвілі і правоохоронцями. Кілька агресивних протестувальників почали грубо спілкуватися з силовиками, які перекрили проїзд на вулицю Банкову, після чого правоохоронці вирішили відтіснити людей ближче до вулиці Інститутської.

Бійка тривала близько двох хвилин, після чого правоохоронці зайняли колишні позиції. За даними мітингувальників, один чоловік затриманий.

Фото: rbc.ua

Як повідомляв "Апостроф", Саакашвілі зробив першу заяву після затримання і депортації з України.

Всі подробиці про затримання політика і його видворення читайте в матеріалі "Апострофа": Прикордонники затримали Саакашвілі і видворили його в Польщу: що відомо на даний момент.