RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сепаратисти другого порядку: в Україні розповіли, навіщо Росії заморожені конфлікти в країнах-сусідках

За останні десятиліття Російська Федерація інвестувала в кілька гарячих точок, які потім перетворилися в заморожені конфлікти, використовуючи так звану "доктрину Лук'янова" у власних інтересах.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Павло Казарін.

За його словами, використання Росією заморожених конфліктів - історія далеко не нова. Так, можна згадати всі прецеденти 20-го століття, починаючи з подій громадянської, радянсько-фінської війни, коли була створена Фінська Демократична Республіка.

"У 1990 році з'явилася концепція, що отримала назву "доктрина Лук'янова" в честь глави Верховної Ради СРСР. Він говорив про те, що якщо в якійсь країні з'являються відцентрові настрої і вона хоче залишити Радянський Союз, то центр повинен робити ставку на ті регіони всередині цієї країни, які виконають роль сепаратистів другого порядку", - уточнив Казарін.

Він додав, що, згідно з цією концепцією, якщо якась країна захоче відділитися, то потрібно знайти всередині неї регіони, які хочуть залишитися, і підгодовувати їх. Саме так з'явилося Придністров'я, також Москва багато інвестувала в конфлікт у Карабаху.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Україна відправить війська на Донецьк і Луганськ, Росія відповість по повній - журналіст.