RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Їздив під своїм ім'ям: Порошенко відповів на запитання про гучний відпочинок на Мальдівах

Президент України Петро Порошенко заявив, що на різдвяний відпочинок на Мальдівах їздив під своїм ім'ям і по своєму паспорту.

Відповідну заяву він зробив в середу, 28 лютого, під час прес-конференції.

За словами Порошенка, відпочинок він оплачував сам, гроші з державного бюджету не використовувалися. Крім того, він розвіяв чутки про те, що міг передавати свої повноваження на час відпустки, пославшись на Конституцію України.

"Хочу твердо підкреслити, що кордон я перетинав під своїм прізвищем, за своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників... Сплатив я і літак, і готель зі свого банківського рахунку в українському банку. У поданій декларації ви зможете в цьому переконатися", - заявив Порошенко.

Варто нагадати, що в розслідуванні "Mr Petro Incognito. Таємна відпустка президента Порошенка" програми "Схеми" говорилося, що президент України орендував окремий острів на Мальдівах. При цьому Порошенко нібито зареєструвався в готелі під ім'ям Mr. Petro Incognito (Ukraine).

Журналіст Михайло Ткач, автор нашумілого розслідування, запитав, чи правда, що разом з Порошенком на Мальдіви літав Борис Ложкін. І чи правда, що співробітників аеропорту "Київ" після публікації сюжету перевіряли на детекторі брехні з метою знайти витік. Президент відповів, що інформація не є правдою, і наполягає, що їздив відпочивати по своїх документах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач поставив низкуу важливих питань з приводу відпочинку Порошенка на Мальдівах.

Більш детально про сьогоднішню прес-конференцію президента читайте в матеріалі "Апострофа": Прес-конференція Порошенка: онлайн-трансляція, фото, відео і головні тези.