RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Нормальна практика: у Авакова зробили несподівану заяву з приводу розгону протестуючих під Радою

Спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що дії поліції під час розгону протестуючих з наметового містечка під стінами Верховної Ради в Києві є загальноприйнятою міжнародною практикою.

Про це він 4 березня написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це - ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище, яке виключає можливість раптового нападу на нього. Саме тому, щоб не тримати на холодній погоді затриманих лежачи на снігу обличчям вниз, було обрано такий спосіб контролю", - пише Шевченко.

Варто зазначити, що коли в коментарях спікеру МВС поставили запитання з приводу побиття активістів кийками по голові, він попросив надати докази.

Нагадаємо, раніше радник глави Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк також виправдав дії міліціонерів під час затримання учасників протесту в Києві.

Нагадаємо, користувачів мережі обурили кадри розгону наметового містечка під Радою 3 березня.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковано відео з побиттям силовиками протестуючих під Радою і розповіддю потерпілої.