RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Харкові СБУ затримала одного з найбільших платників "податків" бойовикам ДНР: опубліковано фото

У Харкові співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки держави та СБУ спільно з ГПУ та Державною службою фінансового моніторингу затримали бізнесмена за фінансування так званої "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Зазначається, що чоловік володіє однією з найбільших мереж продуктових магазинів на окупованій частині Донецької області. Він налагодив механізм поставок продуктів харчування та тютюнових виробів з Росії. Частина продукції, за заявою СБУ, прямо йшла на потреби бойовиків.

Правоохоронці встановили, що бізнесмен, який також є "депутатом" Горлівської міськради, входив у десятку найбільших платників податків в бюджет" так званої "ДНР".

У Харків бізнесмен прибув по особистих справах. Під час обшуків у харківській квартирі підприємця і місцями проживання його родичів правоохоронці вилучили документацію з доказами фінансування незаконних збройних формувань.

У бізнесмена знайшли 50 тисяч дол, 150 тисяч грн і банківські картки, на яких знаходяться кошти, виручені від незаконної діяльності.

В рамках кримінальної справи за ч. 1 ст. 258-3 КК України чоловікові оголосили про підозру у скоєнні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні СБУ провела понад 25 обшуків у різних містах у тих, кого підозрюють у причетності до антиукраїнської діяльності.