RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Міноборони жителів Донбасу попередили про наближення екологічної катастрофи

Затоплення цілого ряду шахт на території окупованого Донбасу, зокрема шахти "Юнком" під Єнакієво, може обернутися безповоротними катастрофічними наслідками.

Про це заявив під час брифінгу в Києві начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України Максим Комісарів, передає Укрінформ.

"Як ви знаєте, в радянські часи на шахті проводився підземний ядерний вибух невеликої потужності, але все ж з викидом продуктів цього вибуху під землею. В разі, якщо цей об'єкт буде затоплений, то можливо, що цією водою будуть змиті частки, які заражені внаслідок ядерного вибуху, і вони можуть проникнути в грунтові води. Можна собі уявити, що буде далі - це дуже небезпечно", - сказав він.

За його словами, це питання не терпить зволікань і вимагає термінового вирішення, але в української влади, на жаль, немає відповідних важелів впливу на окупаційну адміністрацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів соцмереж не на жарт стривожили плани соратників бойовиків зупинити відкачування води з шахти "Юнком" в Донецькій області.