RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Бойовики різко збільшили кількість обстрілів сил АТО на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань продовжують порушувати пасхальне перемир'я і за минулу добу здійснили 39 обстрілів позицій українських військових на Донбасі.

Про це 5 квітня повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, снайперської та стрілецької зброї обстріляні захисники Шахти "Бутівка". З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по наших укріпленнях в районі Авдіївки, Лебединського та Кам’янки. Також гранатомети ворог застосував в районі Водяного та Мар’їнки, озброєння БМП – поблизу Гнутового, великокаліберні кулемети – неподалік Опитного та Гнутового, а снайперську і стрілецьку зброю – по оборонцях Широкиного та Водяного. Крім цього, зі стрілецької зброї вогонь вівся поблизу Павлополя, Гнутового та Невельського", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що на луганському напрямку неспокійно було в районі Станиці Луганської і станції Донець. Там бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї.

В ході обстрілів жоден український військовий не постраждав.

Нагадаємо, добою раніше в зоні АТО були зафіксовані 24 обстрілів з боку противника.

Раніше в своїй колонці для "Апострофа" військовий оглядач Павло Фельгенгауер зробив прогноз щодо того, скільки триватиме чергове перемир'я на Донбасі. Читайте про це в матеріалі: Тотальна війна: що в Кремлі думають про Донбас і всю Україну.