RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Одесі затопило міські пляжі: опубліковані відео

В Одесі після потужного першоквітневого шторму, який ледь не завадив проведенню Гуморини, виявилася затопленою велика частина берегової лінії.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Відзначається, що хвилями змило з берегу пісок, через що море підійшло впритул до стіни, більшість сходів ведуть прямо в воду, і лише місцями залишилися вузькі смужки піску.

Екологи побоюються за прибережні схили, які під впливом води можуть руйнуватися і сповзати, і стверджують, що необхідно терміново зміцнювати берегову лінію і повертати змитий пісок на місце.

Крім того, під зривом може виявитися і туристичний сезон: "Чи буде це нормально для туриста, якщо він приходить на пляж, а купатися по суті не зможе?", - цікавиться еколог.

У той же час, міська влада не поспішає вирішувати проблему.

"Потрібно дати хоча б природі кілька тижнів змінити напрямок вітру і хвилі. Цілком ймовірно, що велика частина того, що ми бачимо, відновиться, а орендарі приведуть прибережну зону в порядок", - висловлюють свою позицію в міськраді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися моторошні фото і відео наслідків потужного тропічного циклону "Джозі", який недавно обрушився на архіпелаг Фіджі.