RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: в Україні вказали на ряд важливих послідовних кроків

Для введення миротворців ООН на територію Донбасу необхідно близько року.

Про це колишній заступник керівника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Екс-заступник голови Генштабу нагадав, як раніше з десятків пунктів, запропонованих спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером, помічник президента РФ Владислав Сурков погоджувався лише на три. За його словами, зараз у справі спостерігається істотний прогрес.

"Для того, щоб завести миротворчі сили, потрібно близько року: спочатку має відбутися технічна місія щодо оцінки того, які війська мають бути, скільки це коштує, де їх розмістити і якими повноваженнями наділити. Питання також у тому, як саме організувати адміністрацію на перехідний період. Справжні вибори на підставі нашого законодавства можуть відбутися тільки тоді, коли будуть всі умови для повноцінного виборчого процесу", - підкреслив Романенко.

"Якщо на словах із цим усі погоджуються, значить, це треба реалізовувати. Не можна казати, що це буде, наприклад, за півроку – потрібно, щоб були дотримані всі вимоги українського й міжнародного законодавства, тільки тоді можна говорити про вибори та вирішення політичних питань Мінських угод", - резюмував військовий.

Більше про прогрес у питанні введення миротворців на Донбас читайте на "Апострофі" - Війна на Донбасі: кроки вперед можуть бути найближчим часом.