RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Розчарувалися в ДНР-ЛНР: журналіст розповів, як прихильники "русского міра" їдуть з Донбасу

Багато прихильників "русского міра" досить швидко розчарувалися в "ДНР"-"ЛНР" і їдуть з окупованого Донбасу на заробітки в Росію.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Андрій Діхтяренко.

За його словами, в маленьких шахтарських селищах і містечках, де взагалі немає ніякої роботи і перспектив, обстановка вкрай складна.

"Краща соціально-економічна ситуація, на мій погляд, зараз у Донецьку, на другому місці - Луганськ, а потім вже всі решта. У принципі, так було і раніше. Багато проблем з тим, що дуже мало роботи. Працездатні люди постійно їдуть, залишаються старі, ті, хто вже не може змінити своє життя. Люди, які підтримували Україну, переїжджали і продовжують переїжджати в Україну", - зазначив Діхтяренко.

Разом з тим, він уточнив, що є люди, незалежно від ідеологічного настрою, які сподіваються, що на Донбасі буде нормальне життя. І тримає на окупованих територіях їх не тільки надія.

"Дуже часто не можуть виїхати ті, у кого там родичі. Наприклад, твоя мати - інвалід, і ти знаєш, що без тебе вона не проживе. Тоді, навіть будучи українським націоналістом, ти все одно залишишся в Донецьку. Є також люди, які вважають, що у них нічого не вийде в Росії або в Україні, а там у них є хоч щось, наприклад, нерухомість", - підсумував журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Люди на Донбасі живуть у чорній кімнаті, де бігають великі сірі коти - журналіст з Луганська.