RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Загибель підполковника херсонської Нацполіціі Бабича: стали відомі подробиці самогубства

Колеги начальника Горностаївського райвідділу поліції Херсонської області підполковника Руслана Бабича, якого знайшли мертвим у неділю, 29 квітня, розслідують його смерть як самогубство. Ніякої інформації про причини вони поки не мають.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на главу відділу комунікацій обласного управління Національної поліції в Херсонській області Ірину Атаманенко.

"Останнім часом в районі не було таких гучних злочинів, розслідування яких мало б ризики для працівників поліції. Конфліктів з керівництвом облуправління у Руслана Бабича, наскільки мені відомо, не було", - розповіла Атаманенко.

Головний консультант начальника облуправління Нацполіціі в Херсонській області Олена Ренкас, яка була знайома з Бабичем протягом багатьох років, розповіла, що його не можна вважати людиною, схильною до крайнощів.

"Зараз ніхто з херсонських колег Руслана не знає, що спонукало його на цей крок. Я була знайома з ним не один рік. Його дружина, Тетяна, теж працює в поліції, була моєю однокурсницею під час навчання у вузі. Руслан - врівноважена людина, не мав схильності до крайнощів. Також, наскільки мені відомо, він не мав недоброзичливців, які хотіли йому смерті, могли б тиснути на нього, чимось шантажувати. Не чула я і про те, що він мав якісь проблеми в сім'ї. Враження від спільної роботи з Русланом у мене тільки позитивні. Тому особисто мене ці події просто шокували ", - говорить Олена Ренкас.

Нагадаємо, що Руслан Бабич перестав виходити з підлеглими на зв'язок 28 квітня, а днем пізніше, коли він не приїхав на здачу чергування, до нього додому направили оперативну групу. Там поліцейського знайшли повішеним на гачку в зв'язці з двох ременів. За головною версією слідства, Бабич наклав на себе руки, проте передсмертної записки не знайшли. За фактом смерті відкрито кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" з позначкою "самогубство".

Як повідомляв "Апостроф", в березні в Миколаєві наклав на себе руки легендарний український льотчик-герой АТО, в.о. директора Миколаївського міжнародного аеропорту Владислав Волошин.