RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні пояснили, чим ООС відрізняється від АТО на Донбасі

Головна відмінність Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі від антитерористичної операції (АТО) полягає в тому, що вона є військовою операцією.

Про це на брифінгу заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, повідомляє InfoResist.

"Зараз ми маємо справу не тільки з так званими "ДНР" і "ЛНР", яких Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що мова йде про окупацію частини нашої території де-факто російськими окупаційними військами", - сказав він.

За словами Наєва, перший і другий армійські корпуси т.зв. "ДНР" і "ЛНР" підконтрольні командуванню Південного військового округу Збройних сил РФ і є класичними російськими підрозділами, сформованими по штатах і статутах Збройних сил Росії.

"Обидва корпуси входять до складу 8-ої армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання і продовольство. Всі посади - від командира роти і вище - в цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами", - підкреслив командувач Об'єднаних сил.

Наєв додав, що російське командування не довіряє місцевим зрадникам. При цьому в підрозділи "ДНР", "ЛНР" на Донбасі входять російські "відпускники", засуджені злочинці-"добровольці" і російські націоналісти, завербовані для участі у війні в Україні. Таким чином, Україна має справу з військовою агресією Росії.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна починає нову операцію на Донбасі: що зміниться для людей.