RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Це ніяк не поверне території: в Україні вказали на важливий момент із звільненням Донбасу

Прямі контакти з Донецьком і Луганськом не повернуть Україні окупованих територій, хоча проводити роботу з населенням окремих районів Донбасу необхідно.

Про це розповів "Апострофу" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

Він заявив, що не вірить в ідею колишнього представника України на переговорах в Мінську Романа Безсмертного про те, що повернення окупованого Донбасу вимагає тільки "правильно побудованої роботи з людьми", зокрема, проведення прямих телемостів з Донецьком і Луганськом.

"По-перше, якщо ви кажете, що це окупована територія, то як вона може повернутися завдяки роботі з людьми? Там є російські війська, є 1-й і 2-й армійські корпуси, які керується й утримуються росіянами. Ми працюємо з людьми – чудово. І після цього росіяни просто заплачуть, скажуть: "Ви нас не любите!" – і підуть? Це ж смішно. Є окупаційна адміністрація, є окупаційні війська, є країна-агресор і окупант. Так, працювати з людьми, які там живуть, треба. І це правильно. Але це ніяким чином не поверне ці території в склад України – от просто від слова "взагалі", - зазначив Гримчак.

За його словами, працювати з людьми на непідконтрольних територіях необхідно, однак проведення телемостів недоцільно.

"А з того боку хто розмовлятиме? Я одразу відповім: люди, яких спеціально відберуть у "МГБ ДНР/ЛНР" і ФСБ Російської Федерації. І вони нам розповідатимуть про "криваву хунту" і тому подібне. А якщо вони цього не розповідатимуть, їх кинуть на підвал.... Треба розуміти, про що вони можуть розповідати. Вони розповідатимуть, як класно вони живуть, тобто ми їм дамо майданчик на нашому телебаченні, щоб вони нам тут розповідали, як у них там класно. Причому це не буде мати ніякого відношення до того, як там насправді живуть люди", - говорить заступник міністра.

Детальніше про різні варіанти повернення окупованих територій України читайте в інтерв'ю "Апострофа" з заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрієм Гримчаком: У Донецьку тисячі людей виходили з прапорами України, а в Києві досі вихваляють Сталіна.