RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Арешт бійця Нацгвардії в Італії: з'явилися дані про серйозні перешкоди в справі Марківа

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійські правоохоронці не дали відповіді на пропозицію української сторони про співпрацю в розслідуванні справи затриманого нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Громадському".

"Це і спільний лист від генерального прокурора і голови Служби безпеки України, яка є органом слідства в розслідуванні вбивства громадянина Італії Рокелле. Ми також пропонували і візит на місце події, оскільки візит дозволив би зняти ряд застережень, а також можливо дезавуювати ті свідчення, наявні в італійської сторони. На сьогодні жодної відповіді не дивлячись на наші неодноразові нагадування від італійської влади ми не отримували", - повідомив Єнін.

Він також зазначив, що прокуратура висловлювала готовність і про створення міжнародної контактної групи і запевнив, що незважаючи на мовчання зарубіжних колег українська сторона і далі буде домагатися встановлення істини у справі Марківа.

"Зазначене розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки України в Донецькій області, наскільки я розумію, з метою підвищення ефективності розслідування не виключається можливість передачі зазначеного кримінального провадження до розслідування центрального апарату Служби безпеки України", - також повідомив Єнін.

Нагадаємо, 1 липня 2017 року стало відомо, що прокуратура італійського міста Павія заарештувала українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві громадянина Італії, фоторепортера Андреа Рокелле близько Слов'янська в травні 2014 року.

Пізніше з'явилися дані про докази невинності Марківа у вбивстві італійського фоторепортера на Донбасі.