RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Російський режим добігає кінця: названо головні ризики для України

Російський режим добігає кінця, однак, Україна абсолютно не готова до наслідків розвалу РФ.

Про це відомий український бізнесмен Валерій Пекар розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що Росія має обмежений набір ресурсів, - один фонд вичерпаний, в той час як другий знаходиться на межі вичерпання.

Крім того, велику роль в розпаді режиму грають і санкції, введені проти людей з оточення президента Росії Володимира Путіна.

"Санкції дуже сильно діють тоді, коли вони є персональними. Люди з найближчого оточення Путіна і врешті гроші самого Путіна зараз поступово затягуються цими санкціями. Якщо говорити про внутрішню російську політику, Путін був хорошим гарантом для всього свого оточення, гарантом їхньої безпеки, їхніх статків, того, що вони зможуть безперешкодно грабувати Росію, спрямовувати гроші в свою кишеню, віддавати йому якусь частину і при цьому зможуть їздити на Захід, мати там яхти, будинки тощо. Цьому настає потрошечки край. І якщо Путін вже не є гарантом цього, якщо вже не можна виїхати на Захід, то ця модель життя російських олігархів й вищих чиновників, коли ти тут сидиш, отримуєш гроші, грабуєш Росію, а твої діти навчаються там, а твої будинки там, а твої яхти там, а твої долари і євро там, вже не працює. Це означає, що російський режим добігає кінця", - підкреслив Пекар.

На його думку, в XXI столітті сама ідея про існування Росії як великої імперії не є живою.

"Імперії не живуть у 21 столітті. Розпад Радянського Союзу був етапом у великому розпаді російської імперії, яка невеличку частинку свого життя називалася радянською імперією, але так само продовжувала бути російською імперією. Врешті Росія буде розвалюватися. Вона буде розвалюватися і за національними ознаками, і за регіональними ознаками, тому що вся вона тримається на тому, що є експлуатування природних ресурсів і далі якимось елітам роздаються гроші", - розповів бізнесмен.

У той же час, розпад Росії стане великою проблемою для України: "Для нас сильна Росія – це завжди проблема, бо вона буде продовжувати тиснути на Україну, намагаючись втягнути в свою орбіту. І слабка Росія – це також велика проблема, тому що слабка Росія розпадається, буде сюди викидати сотні банд з озброєнням і з бойовим досвідом й десятки, якщо не сотні тисяч біженців. Ми до цього не готові".

Більше про політику, вибори та те, що буде після розпаду Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія йде до свого кінця, після розпаду її шматки почнуть валитися на голову Україні - відомий бізнесмен.