RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Що мені та "ДНР", я Україну люблю: в мережі розповіли про емоційну розмову з жінкою з Донецька

Журналістка Лілія Рагуцька розповіла про емоційну розмову з жінкою з окупованого бойовиками незаконних збройних формувань Донецька, яка любить Україну.

Відповідний пост вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

Так, розмова відбулася в поїзді "Маріуполь-Київ".

За словами жінки, вона їхала в столицю, щоб розібратися, чому їй заблокували пенсійну картку.

"Звідки їду, запитуєш? З Донецька. А що робити - доводиться їхати. На ті 3 тис. рублів, що нам там "ДеНеРе" платить, не вижити адже. Це ж півтори тисячі гривень всього. А ось в Україні я ще 2 900 гривень отримую - то всього близько 8 тис. рублів виходить. Вже хоч щось. Але дуже важко. Все дорого. Продукти - дорогущі. Комуналка - аж жах бере..." - зазначила вона.

Дончанка додала, що дуже любить українську мову і пісні. При цьому більше двох років вона жила в США у дочки і зятя.

"Ну ось як, скажи мені, як так вийшло?! Ми ж жили всі - душа в душу. Українці, росіяни, білоруси, євреї, греки... Я скільки живу, ніколи мені ніхто по-російськи говорити не забороняв. При цьому ми всі адже українську розуміємо і говорити можемо. Просто що звикли по-російськи, мені важкувато вже переучуватися в мої 77-м. І взяли - і таке натворили! Ось кому це потрібно було? Владі тільки. Людям простим точно не потрібно", - сказала жінка .

Вона додала, що в місті стріляють щоночі.

"Я спочатку зривалася і в сховище бігла, але кинула давно. Ноги слабкі, бігаю погано, та ще й не бачу в темряві практично. Так що лягаю на диван, що після онука залишився, втискаюся в саму стінку, очі заплющила очі - і чекаю. А що робити? Двом смертям не бувати, а однієї - не минути", - додала жінка.

Пенсіонерка підкреслила, що, якби її запитали, що вона вибере, "ДНР" або Україну, то навіть не замислювалася б.

"Що мені та "ДНР"? Що хорошого вона мені зробила? За що я повинна бути вдячна тим дурням, які цим мертвонародженим утворенням керують? Я люблю Україну. Мені боляче від того, що зараз відбувається. І гірко усвідомлювати, що закінчиться це все ой як не скоро. Мені здається, я вже точно до цього не доживу. Хоча дуже б хотілося", - підсумувала вона.

Читайте також матеріал "Апострофа": Розмови про війну в Україні бувають небезпечнішими, ніж постріли з "Градів" - відомий журналіст.