RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, як фейки допомагають бойовикам контролювати Донецьк

Фейкові "інформаційні бомби", які бойовики "скидають" на голови простих людей, що живуть в окупації в Донецьку, є елементом агресивного гноблення суспільства.

Про це "Апострофу" заявив екс-бранець бойовиків, вчений Ігор Козловський.

За його словами, якщо немає економічної, соціальної і правової привабливості, стабільності, надій на майбутнє, то використовуються технології нагнітання страху.

"Страх завжди був інструментом у будь-якому тоталітарному утворенні. Інакше дуже складно утримати владу. Страх повинен бути як всередині: ти повинен бути таким же, як і всі, не повинен виділятися, повинен постійно відстежувати, що ти говориш, пишеш; так і зовнішній страх необхідний, щоб відчувалося постійна присутність ворога: все трагічно, зараз як ніколи ми повинні згуртуватися", - зазначив Козловський.

Він підкреслив, що інструменти страху працюють і в разі з окупованими територіями Донбасу.

"Це традиційний метод, який працював і буде працювати завжди, тому як людина - істота не тільки соціальна, а й соціально-емоційна. Людина заражається, і заразлива сила страху, що переходить у паніку, добре відома в історії", - сказав Козловський.

Учений додав, що, чим вище у людини піднімається планка емоцій, тим менше вона аналізує.

"Так відбувається із звичайною людиною не в натовпі, а коли це робиться масово, та ще й підживлюється ЗМІ, то ця лавина обрушується на звичайну, досить нестійку людину, у якої немає розвиненого емоційного інтелекту, немає можливості продихатися і отримати іншу інформацію, вийти з маси. Таким людям стає зовсім складно", - резюмував Козловський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Донецьк занурюють у страх: про що брешуть і чого бояться бойовики ДНР.