RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Спека і невеликі дощі: синоптики озвучили прогноз погоди в Україні

На поточному тижні в Україні очікується спека і невеликі дощі, найтепліше буде на півдні та сході країни.

Про це "Апострофу" повідомили в Укргідрометцентрі.

Так, 10 липня денні температури на сході і півдні досягатимуть 31-33 градусів з позначкою "плюс", а нічні близько 18-22 градусів тепла. У центрі і на півночі країни буде трохи прохолодніше: від 26 до 28 тепла вдень, а вночі стовпчик термометра опуститься до комфортних 15-17 градусів тепла.

Прохолодніше всього буде в західних областях. Там очікуються дощі та грози і близько 22-24 градусів тепла вдень і 13-15 - у нічний час доби.

До кінця робочого тижня температурна картина практично не зміниться: тридцятиградусна спека на півдні і сході, і на 5-7 градусів холодніше в центральних, північних і західних областях України. У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вже попередили про надзвичайну пожежонебезпеку 5-го класу в східних регіонах країни. А ось опади будуть поступово накривати країну до п'ятниці.

Так, у середу, 11 липня, дощі пройдуть на заході країни, а також охоплять центральні і північні області України. У четвер і п'ятницю грозові дощі вже проллються по всій території країни, при цьому сподіватися на зниження температур синоптики не радять. Середньомісячна температура липня цього року очікується на рівні 20-24 градусів з позначкою "плюс", а в гірських районах України близько 17-18 градусів, що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Накриє дощами з грозами: яка погода чекає українців у липні.