RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Діти мажорів замість сиріт: скандал з відпочинком в Європі отримав несподіване продовження

Гучний скандал з відправкою на відпочинок до Хорватії дітей мажорів замість сиріт отримав несподіване продовження.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив хорватський доброволець, який воює за Україну в полку "Азов", Денис Шелер, опублікувавши заяву Міністерства закордонних справ (МЗС) держави.

Так, згідно з документом, відпочинок дітей у Хорватії оплатила приймаюча сторона. Хорватія виділила зі свого бюджету на це 29,6 тис. євро.

"У домовленостях з хорватською стороною сказано: відпочинок для постраждалих дітей під час війни. Причому це включає: дітей загиблих, поранених; дітей, які в даний час перебувають під прямою загрозою бойових дій; які через війну отримали фізичні або психічні травми; інших дітей, "які постраждали від військових дій" (дітей АТОшників, дітей, які втратили батьків тощо)", - пояснив Шелер.

Він підкреслив, що визначення того, які діти повинні були їхати на відпочинок до Хорватії "дуже чітке і ясне".

Варто відзначити, що після скандалу в міському відділі освіти Краматорська заявили, що в список на відпочинок до Хорватії повинні були потрапити діти, які досягли різних успіхів, перемог у конкурсах, на олімпіадах і т.ін.

Як повідомляв "Апостроф", більшість дітей з Краматорська, які були відправлені на оздоровчий відпочинок в Хорватію, виявилися родичами чиновників.