RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі затримали вандала, який повернувся з Росії і поглумився над прапором України

В Старобільську, Луганській області, п'яний місцевий житель, який нещодавно повернувся із заробітків з Росії, зірвав прапор України з будівлі прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, шляхом пошкодження флагштоку, зірвав Державний Прапор з будівлі Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України і йому повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального злочину. Під час з'ясування обставин події, встановлено, що чоловік нещодавно повернувся із заробітків з Російської Федерації та, перебуваючи під дією російської пропаганди, вирішив здійснити наругу над Державним Прапором України", - повідомили в прокуратурі.

Правопорушник під цілодобовим домашнім арештом, досудове розслідування триває.

У прокуратурі уточнюють, що санкція за ч.1 ст. 338 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в Чернігові 20 липня до стовпа прив'язали чоловіка з табличкою "Я ватник", за те, що він пошкодив стелу Героїв Небесної Сотні.