RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Був на Майдані: з'явилися нові цікаві подробиці про одного з отруювачів Скрипаля

Фігуруючий в справі про отруєння Сергія і Юлії Скрипаль Олександр Петров, який опинився співробітником Головного управління Генштабу РФ (колишнє ГРУ) Олександром Мішкіним, неодноразово відвідував Україну, в тому числі і в грудні 2013 року, під час Майдану.

Про це йдеться в спільному розслідуванні Bellingcat і The Insider.

Як зазначається, З 2011 до 2018 року журналістам вдалося відстежити кілька поїздок Петрова-Мішкіна в Україну і Придністров'я. Також в грудні 2013 року під час подій на Майдані Мішкін, за даними дослідників, знаходився в Києві.

У 2014 році його зареєстрували за вже відомою адресою "головного штабу ГРУ" - на Хорошевському шосе, будинок 76Б.

Паспорт Петрова зберіг значну частину біографічних характеристик справжнього Мішкіна - наприклад, точну дату народження, ім'я та по батькові і імена його батьків.

В якому званні Мішкін зараз, Bellingcat невідомо. Однак дослідники вказують, що, з огляду на вислугу в 15 років і звання при випуску з Військової медичної академії (випускники отримують зірки старшого лейтенанта), Мішкін міг відправитися в Лондон в званні підполковника або полковника.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", операцію з вивезення в Росію екс-президента України Віктора Януковича очолював напарник Мішкіна в справі Скрипалів, полковник російського розвідувального відомства Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов").