RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На військових складах ЗСУ під Ічнею сталася масштабна пожежа і вибухи: фото, відео і всі подробиці

У ніч на вівторок, 9 жовтня, близько 3:30 ночі, сталася детонація на великих складах боєприпасів неподалік від села Дружба на південь від міста Ічня на Чернігівщині.

Очевидці публікують фото і відео з місця подій в соціальних мережах.

Склади розташовані приблизно в 160 км на схід від Києва.

Генштаб повідомив, що горять склади 6-го арсеналу Командування сил підтримки ЗСУ в / ч А1479.

Триває евакуація місцевих жителів. Станом на 6:30 було вивезено близько 10 000 людей.

Вибухи в районі Ічні не вплинули на транзит природного газу по території України, заявили в "Укртрансгазі". Для контролю за розвитком ситуації організовані додаткові пости спостереження на об'єктах газотранспортної інфраструктури в регіоні.

У зоні 20 км навколо складів перекрито рух автотранспорту і потягів.

Також, як пишуть в соцмережах місцеві жителі, в першу чергу люди почали евакуюватися з Ічні своїми силами, не чекаючи рятувальників.

Номер гарячої лінії по ситуації в районі надзвичайної події - (0462) 67-82-74.

Тим часом видання "Реаліст" опублікувало інфографіку всіх вибухів на складах боєприпасів в Україні.

Реакція соцмереж на вибухи під Ічнею

21.05 Вартові стверджують, що чітко чули вибухи перед початком пожежі.

20.50 "Апостроф" спробував розібратися, що могло стати причиною пожежі і чому військові арсенали горять один за одним. Всі деталі тут.

19.00 В Ічні готуються до розмінування. Вибухи на полігоні уже звучать не часто.

18.05 У Генштабі кажуть, що найближчим часом можна буде починати гасіння пожежі на складах.

17.00 Екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж розповів "Апострофу" про причини і наслідки НП. Подробиці читайте тут.

16:25 Очевидці продовжують показувати фото нових руйнувань, що сталися в результаті вибухів на військових складах поблизу Ічні Чернігівської області.

Начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко заявив, що вибухи сталися в чотирьох місцях: "За даними, якими ми володіємо на даний момент, два вибухи сталися одночасно, а потім в іншому кінці арсеналу було ще два вибухи".

15:43 На вулицях міста - військова техніка:

15:05 За останніми даними, вибухи в районі Ічні чутні кожні 10-20 хвилин.

14:56 Щодо попередньої НП на віськових складах

13:06 Зараз сформовано дві оперативні бригади для забезпечення ліній зв'язку для ДСНС і уряду. Для людей відкритий доступ до бомбосховища (Ічня, вул. Воскресенська, 26), яке обслуговує "Укртелеком".

У Міноборони заявили, що частота вибухів продовжує зменшуватися. Над територією складів спостерігається задимленість. Щоб уникнути мародерства в районі НП патрулюють бійці Нацгвардії, Нацполіціі і військовослужбовці Військової служби правопорядку ЗСУ.

У ГСЧС заявляють, що зараз в Ічнянському районі без газу 8 населених пунктів, без світла - 3218 абонентів. Рятувальники загасили 4 пожежі в Ічні через попадання снарядів. Жертв і поранених немає.

У соцмережах пишуть, що в Ічні горить вокзал і маслозавод. Снаряди і міни розлітаються по сусідніх населених пунктах на 5-10 кілометрів від епіцентру.

12:56 На одному з пунктів для евакуйованих у Парафієвці:

12:10 Відео з центра Ічні. Після евакуації людей в місті залишилось мало.

11:28 З'явилось моторошне відео, зняте недалеко від військвих складів.

Станом на 11 годину, на території складу спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю. Триває евакуація населення з зони можливого ураження. Евакуйовано 12 тисяч 300 осіб, залучено 35 автобусів.

10:58 "Укрзалізниця" заявила, що закрила рух на трьох перегонах: "Одразу після отримання інформації про займання та детонування боєприпасів у військовій частині у Чернігівської області Укрзалізниця закрила рух поїздів на трьох залізничних перегонах: Августівський – Коломійцеве, Августівський – Ічня та Коломійцеве – Прилуки. Через станцію Августівський 9 жовтня, згідно з графіком руху поїздів, передбачено курсування трьох пар приміських поїздів".

10:47 У Ніжині школи №17, 16, 15, 9, 7, 3 призупинили навчальний процес і приймають евакуйованих. Про це заявив представник Миносвіти: "У 17 школу вже прибуло близько сорока евакуйованих жителів Ічнянщини (станом на 8 годину ранку). Зараз на цю школу найбільше навантаження. Для інших шкіл рекомендація (за бажанням батьків): або діти залишаються вдома, якщо є необхідність; або йдуть на уроки в школи. Усі дитсадки працюють у звичному режимі".

09:59 На останніми даними від Генштабу, жертв, поранених, травмованих і загиблих серед військових, працівників Збройних Сил України та цивільних немає, матеріальний збиток уточнюється. Близько 860 чоловік особового складу арсеналу і жителів з адміністративної території в/ч евакуйовані в селище Буди. Для гасіння пожежі використовують танк ГПМ-54. Ще чотири такі доставлять на місце НП найближчим часом.

Військова прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки".

09:44 Засідання оперативного штабу:

9:06 З'явилася інформація про те, звідки евакуювали людей і куди звертатися постраждалим.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони України висловили версію про причетних до вибухів, які сталися рік тому на військовому арсеналі поблизу Калинівки.