RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Україна запропонувала бойовикам ДНР-ЛНР самоліквідуватися: подробиці

Українська сторона під час засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі у Мінську запропонувала переформатувати політичну групу і почати це переформування із саморозпуску всіх так званих інституцій і "установ республік" в ОРДЛО.

Про це написала представник Києва в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на власній сторінці у Facebook.

"Як інформує новопризначений представник України в ТКГ Євгеній Марчук засідання всіх груп українські переговорники розпочали з протесту проти псевдовиборів на Донбасі, організованих РФ і невизнаних світом. Україна вимагає негайного розпуску псевдоустанов.

Українська сторона на засіданні всіх робочих груп, а також на ТКГ, зробила заяви про незаконність, нелегітимність так званих виборів, не визнання їх міжнародним. співтовариством , невідповідність їх букві і духу мінських угод, нікчемність їх результатів ... Підтримка РФ цих псевдовиборів відкидає мінський процес далеко назад, ставить під загрозу мирні переговори і дискредитує їх.

Україна запропонувала переформатувати політичну групу і почати це переформування із саморозпуску всіх так званих інституцій і "установ республік" в ОРДЛО. Україна також ініціювала розведення військової техніки по Ст. Луганській на 26 листопада, у разі виконання безпекових передумов і дотримання режиму тиші", - написала Геращенко.

Також за її словами, українська сторона заявила, що готова помилувати злочинців, причетних до злочинів проти територіальної цілісності, заради звільнення заручників з окупованого Донбасу, а також "передати росіянам їх криміналітет, в обмін на політв’язнів Кремля".

"Поки що позитивних сигналів на ці пропозиції немає, на жаль. Також ОРДЛО не готові до переміщення ув’язнених, не прив’язаних з конфліктом. Українська сторона пропонувала здійснити таке переміщення 27 листопада", - підсумувала нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", 6 листопада на засіданні Тристоронньої групи в Мінську українська сторона знову зажадала від РФ надати офіційну відповідь на пропозицію про обмін злочинців-росіян на політв'язнів українців, однак російська сторона повністю заблокувала питання звільнення заручників.