RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Путін може зірватися: в Росії дали тривожний прогноз

Санкції проти "Північного потоку-2" викличуть іще більшу агресію Кремля.

Таку думку висловив "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Мені здається, ця історія навколо "Північного потоку-2" тільки розвивається. Якщо вона буде реалізована - а є підстави так думати, тому що ймовірна нова майбутня канцлер Німеччини (мова йде про Аннегрет Крамп-Карренбауер, що стала главою ХДС, правлячої партії Німеччини, - "Апостроф"), по-видимому, має намір зайняти більш жорстку позицію щодо газового експорту з Росії - звичайно, це буде велика удача для України. Тому що Росія буде змушена забезпечувати свій транзит через Україну. "Північний потік-1" не володіє необхідними пропускними здібностями. Якщо Росія хоче задовольняти потреби Європи (а вона дуже хоче, тому що це один із найголовніших джерел її доходів), так чи інакше доведеться поставляти газ через Україну", - вважає експерт.

За його словами, в ситуації з "Північним потоком-2" Росія відчуває себе "зацькованим звіром" і може почати діяти ще більш агресивно.

"Ще один наслідок полягає в ще більшим завзяттям кремлівського керівництва. Воно всю цю ситуацію сприймає як полювання на зацькованого звіра, яким себе вважає. Прикинути, що все це - наслідок тих стратегічних помилок, які були допущені починаючи приблизно з 2006 року, після Мюнхенської промови, в Кремлі, природно, не можуть, поки там в основі знаходиться Володимир Путін.

Я сильно побоююся, що санкції проти "Північного потоку-2" викличуть відповідну реакцію Кремля. А реагувати він може тільки одним способом: брязкати зброєю. Але це може привести до того, що де-небудь коли-небудь зброя вистрілить", - припустив Орєшкін.

Детальніше про те, як Кремль хоче залякати Європу, балансуючи на лезі ножа читайте в матеріалі "Апострофа": Захід буде відповідати все більш жорстко: у Путіна є тільки один сценарій.