RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

З'явилися нові фото атаки бойовиків ЛНР на житловий будинок

При обстрілі житлового будинку в населеному пункті Золоте-4 в Луганській області, бойовики використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань зупинки вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на Донбасі.

Як зазначається, 14 грудня під інтенсивний вогонь з боку російсько-окупаційних військ потрапив житловий будинок по вулиці Партизанська, 2, розташований в населеному пункті Золоте-4.

Крім стрілецької зброї і ручних гранатометів бойовики застосували заборонене Мінську домовленостями озброєння, а саме, мінометні міни калібру 82 мм з яких було випущено 30 мін.

"Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації по обстрілу населених пунктів, які несуть загрозу життю і здоров'ю цивільного населення. Бойовики продовжують безвідповідально знищувати житлові будинки, інфраструктуру населених пунктів, порушуючи всі норми міжнародного гуманітарного права і роблячи життя простих людей нестерпним ", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські військові за добу 15 грудня ліквідували на Донбасі трьох і поранили ще вісьмох бойовиків, у відповідь на вбивство українського військового.