RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Нас не стосується: в УПЦ (МП) відреагували на рішення Ради щодо перейменування

Глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архієпископ Климент назвав прийнятий українським парламентом закон про зміну назви Української православної церкви Московського патріархату "популістським".

Про це повідомляє InfoResist.

"Самі депутати до кінця не розуміють, як цей законопроект можна буде втілити в життя, це виключно популістський крок, який реалізувати буде практично неможливо", - заявив він.

Климент заявив, що цей закон не має відношення до УПЦ (МП), так як її релігійний центр знаходиться в Києві і до Росії адміністративно він не відноситься.

"Про те, що адміністративної приналежності нашої церкви до Російської православної церкви не існує, записано в статуті (УПЦ, - ред.), який зареєстровано українською державою", - підкреслив архієпископ.

У свою чергу, в РПЦ рішення Ради назвали "грубим втручанням світської держави в життя релігійних організацій та порушенням прав віруючих".

Також в УПЦ (МП) просять президента Петра Порошенка ветувати прийнятий Радою закон.

"Вважаємо цей закон антиконституційним і мають намір захищати свої права всіма законними способами. Звертаємося до президента України застосувати до цього закону право вето", - йдеться в заяві юридичного відділу УПЦ (МП).

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія.

В УПЦ (МП) заявили, що проголошена в результаті Об'єднавчого собору Православна церква України є "розкольницькою структурою".