RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Ще двоє українських моряків, захоплених РФ, оголосили себе військовополоненими

Члени екіпажу рейдового буксира ВМС України "Яни-Капу" Юрій Будзило і Андрій Шевченко, полонені РФ в Керченській протоці, оголосили себе військовополоненими і заявили про психологічний тиск на себе з боку ФСБ.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов.

"Сьогодні відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Юрія Будзило - члена екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу". До початку слідчих дій адвокату команди захисту військовополонених українських моряків Айдеру Азаматова була надана можливість поспілкуватися з Юрієм Будзило. Почувається Юрій добре, настрій хороший. Повідомив, що речі і продукти, які йому передали волонтери, дійшли. Поки потреби ні в чому немає. Адвокат Азаматов попередив будз про спроби розробки оперативниками ФСБ украинских моряків з метою чинити тиск і змусити визнати провину, а також про факти притягнення ними інших ув'язнених для цих цілей. В ході слідчих дій Юрій Будзило заявив слідчому під протокол, що є військовополоненим. Від дачі інших свідчень відмовився", - написав Полозов.

За його словами, Андрій Шевченко також заявив, що є військовополоненим РФ.

"Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Оксана Железняк спільно зі своєю колегою Тетяною Окушко сьогодні зустрілися з військовополоненим українським моряком Андрієм Шевченком. Андрій Шевченко - член екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу". Перед початком слідчих дій адвокатам було надано можливість поспілкуватися з Шевченком наодинці. Андрій Шевченко в хорошому настрої, скарг на здоров'я не висловлював. Список предметів і продуктів, які йому необхідні вже переданий волонтерам. на його рахунку в СІЗО денежн Перші кошти є. Окремо адвокати попередили Андрія про психологічній обробці оперативниками ФСБ українських моряків, а також про потенційну небезпеку "внутрішньокамерної розробки" коли оперативники використовують інших ув'язнених для надання психологічного тиску з метою отримання необхідного результату, в тому числі визнання провини. В ході слідчих дій Андрій Шевченко заявив, що є військовополоненим і відмовився від дачі інших свідчень", - додав Полозов.

Нагадаємо, 22 грудня під час допиту член екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу" Євген Семідоцкий заявив слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненим.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували лист молодого українського моряка, який опинився в числі захоплених під час атаки Росії в Азовському морі.