RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про екс-беркутівця в керівництві поліції, який розганяв Євромайдан: відео

Командир київського полку поліції особливого призначення Руслан Цикалюк брав участь в розгоні учасників Євромайдану в 2013 році.

Про це йдеться в розслідуванні "Громадського".

Полк спеціального призначення був створений на базі колишнього "Беркута", в якому Цикалюк служив до його ліквідації.

Журналісти проаналізували відео і фото розгону протестуючих в ніч на 30 листопада 2013 року. На них людина, схожа на нинішнього командира полку поліції особливого призначення Руслана Цикалюка разом з іншими спецназівцями бере участь в розгоні протесту. Сам командир полку заперечує факт свого перебування на місці розгону.

Автори розслідування звернулися до компанії, яка займається портретної експертизою, її результати свідчать про те, що людина на зображеннях - саме Руслан Цикалюк.

Щонайменше два правоохоронця, які відмовилися називати свої імена, повідомили, що Цикалюк був в ніч розгону на Майдані, або впізнали його на відео.

У свою чергу начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко заявив, що питання по Цикалюку потрібно задавати слідству, а не поліції.

"Його не притягнуто до кримінальної відповідальності, він не відсторонений від служби", - зазначив він.

У прокуратурі в свою чергу повідомили, що Цикалюк допитали в статусі свідка у ряду кримінальних проваджень щодо злочинів проти Майдану. Інших деталей не повідомляється.

Журналісти також звернулися за коментарем до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову на одному з публічних подій, проте глава МВС відмовився коментувати питання "Беркута", попросивши охоронців прибрати журналістку.

Як повідомляв "Апостроф", екс-командир "Беркута", який допомагав захоплення Криму, був засуджений в Керчі.