RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Резонансне вбивство мера в Польщі: фото і всі подробиці про злочинця

Стало відомо про вбивцю мера польського міста Гданська Павла Адамовича.

Про це повідомляє польське видання wyborcza.pl.

Злочинцем виявився 27-річний Стафан В., який провів 5,5 років у в'язниці за збройне пограбування двох відділень банків. Він попався після останнього пограбування, коли поліцейські організували рейд на нього в Гданської Заспі. Зловмисник вкрав 15 тисяч злотих, але при затриманні у нього виявили тільки 2,5 тисячі. З'ясувалося, що решту він витратив на поїздку на Канарські острови, ігри в казино і відвідування ресторанів. Злочинець похвалився туром в соціальних мережах і гуляв по місту в темних окулярах, які. Підкреслюють, що його поведінка нагадувало сцени з класичних гангстерських фільмів.

Крім цього, раніше він піддавався психіатричному лікуванню як під час тюремного ув'язнення, так і в підлітковому віці. Згідно з інформацією в ЗМІ, йому був поставлений діагноз параноидной шизофренії і почалася медикаментозна терапія. Він вийшов з в'язниці на початку грудня 2018 року.

Після нападу на мера злочинця доставили в лікарню з пораненням. "У нього був зламаний ніс і травма руки. Ймовірно, він був поранений на місці події", - сказав один зі слідчих.

Чоловік в супроводі поліції був доставлений у відділення невідкладної допомоги в лікарні в Гданську близько 21:30, через півтори години після приступления. Аналізи показали, що він був тверезим і не знаходився під впливом інтоксикантів.

Пізніше його перевели в обласну психіатричну лікарню, після консультації з лікарем його доставили в приміщення для затриманих. У понеділок вранці, 14 січня, він прийшов в прокуратуру на допит.

За даними видання "Громадське", вбивцю політика Польщі взяли під варту на три місяці. Зловмиснику загрожує покарання не менше 12 років в'язниці, максимальне покарання - довічне ув'язнення.

Фото - Grzegorz Mehring

Нагадаємо, Стафан з'явився з 15-сантиметровим військовим ножем на сцені концерту WOŚP і там напав на мера Адамовича. Злочинець поранив мера і він помер від отриманих травм. Заступник глави Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Ярослав Зелінський підтвердив, що у злочинця є проблеми з психікою.

Як повідомляв "Апостроф", у Варшаві кілька тисяч людей зібралися на мовчазний мітинг в пам'ять про мера Гданська Павла Адамовича, який помер в лікарні сьогодні, 14 січня, через поранень, отриманих в наслідок замаху.