RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Видано в ОРДЛО: лікарі розкрили аферу з вакцинацією дітей від кору

У вівторок, 12 лютого в одну з амбулаторій Одеської області батьки трирічної дитини принесли підроблену довідку про вакцинацію від кору.

Про це повідомляє заступник директора з медичної роботи Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитро Самофалов на своїй сторінці в Facebook.

"Згідно з цією довідкою, дитина була щеплена навіть більше разів, ніж треба. У лікаря амбулаторії відразу виникли підозри, адже, по-перше, батьки дитини завжди відмовлялися від щеплення, а по-друге, щеплення в довідці записані з помилками, і згідно з довідкою, дитина трьох років вже двічі вакцинована від кору", - написав він.

Медик зазначив, що "маленьке розслідування" показало, що адреси вулиця Прохорівська, 79, де нібито розташовується клініка "Інтер", що видала довідку, не існує взагалі.

"Серії вакцин не відповідають існуючим, вакцини з такими серіями не отримували в Одеській області в останні п'ять років. Згідно з реєстром ЄДРПОУ (Єдиний держреєстр підприємств і організацій України - ред.), юридична адреса ТОВ "Клініка" Інтер" перебуває на тимчасово окупованій території в місті Луганську. У телефонній розмові по телефону 0 800 331 092 повідомляють, що це ТОВ "Клініка "Інтер", але не можуть надати адекватну інформацію, який у них обсяг послуг і в яких містах вони знаходяться", - зазначив Самофалов.

За його інформацією, подібна історія з довідкою, виданою нібито клінікою "Інтер" за неіснуючою адресою, сталася в Запоріжжі.

"Ось такі у нас щеплені", - підкреслив Самофалов.

Як повідомляв "Апостроф", з початку 2019 року на кір в Україні захворіли 285 військовослужбовців. Також спалах кору зафіксували в Міністерстві здоров'я України, там захворіли три чиновника.