RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Маріуполем загинув молодий десантник ЗСУ: опубліковані фото

У п'ятницю, 29 березня, під Маріуполем в результаті обстрілу бойовиків помер український військовослужбовець Костенюк Дмитро.

Про це повідомляють на сторінці "Командування десантно-штурмової військ Збройних Сил України" в Facebook.

Бойовики незаконних збройних формувань здійснили обстріл з забороненого озброєння - 120 міліметрових мінометів. Внаслідок цього солдат ЗСУ Костенюк Дмитро Степанович отримав осколкові поранення і помер.

Відзначають, що за життя десантника, військові лікарі боролися до останнього. Також вогнепальної-осколкові поранення отримав ще один військовий, але його стан стабільний.

"Командування десантно-штурмової військ Збройних Сил України та військової частини висловлює співчуття рідним і близьким загиблого солдата Костенюка Дмитра Степановича. Вічна слава і пам'ять Герою!!!", - йдеться в повідомленні.

Як написали на сторінці "Книга пам'яті полеглих за Україну" в Facebook, Дмитро був десантником, а сам він родом з Чернівців. Без батька вдома залишилися його двоє неповнолітніх дітей.

"Пішла з життя людина, яка боролася за Україну, була патріотом своєї Батьківщини, справжнім воїном ...", - розповіли бойові товариші Костенюка.

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2019 року на Донбасі в зоні проведення ООС загинули вісім українських військових.