RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилося оперативне відео затримання бойовика ЛНР в Запоріжжі

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України затримали бойовика терористичної організації ЛНР, а в мережі показали відео операції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що житель обласного центру в травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на "посаді" стрілка так званого "2 батальйону 11 окремої мотострілкової бригади 1 армійського корпусу "Восток" ДНР", він брав активну участь в бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

Також силовикам стало відомо, що в жовтні 2015 року зловмисник покинув ряди незаконних збройних формувань так званої ДНР і вступив в "7 окрему мотострілкову бригаду 2 армійського корпусу" терористичної організації ЛНР.

Зазначають, що після отриманого поранення бойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу в одну з приватних охоронних структур.

Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв'язки з представниками терористичних організації ЛНР-ДНР. За оперативною інформацією він планував повернутися на тимчасово окуповану територію України і приєднатися до бойовиків.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили в квартирі фігуранта справи засоби зв'язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань. Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 9 березня військовослужбовці одного з підрозділів бригади Об'єднаних сил на Сєвєродонецькому напрямку затримали бойовика ЛНР.