RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Києві зловили посередника з хабарем $500 тисяч "для Луценка і Матіоса"

У Києві правоохоронці затримали посередника з хабарем, який він нібито ніс Генпрокурору Юрію Луценку та Головному військовому прокурору Анатолію Матіосу.

Про це повідомляє прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"500 тисяч доларів. Кому? Начебто Генпрокурору та його заступнику в формі "хабара". Хто взяв? Шахрай вирішив заробити прикриваючись відомими іменами", - написала вона.

За її словами в 2018 році Головною військовою прокуратурою ГПУ був направлений в Дарницький райсуд Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох громадян.

Однак на початку лютого 2019 знайомий обвинувачених повідомив їм, що нібито може вирішити з Генеральним прокурором Луценко і заступником Генпрокурора - Головним військовим прокурором Матіосом питання про прийняття рішення щодо закриття кримінального провадження. Для цього обом чиновникам знайомий обвинувачених запропонував дати неправомірну вигоду в сумі 500 тисяч доларів США.

"Горе-заробітчанина затримали безпосередньо після передачі всієї суми в півмільйона доларів. В даний час проводяться першочергові слідчі дії", - написала.

Як повідомляв "Апостроф", 11 квітня в Києві правоохоронці затримали на хабарі чиновника комунального підприємства, відповідального за утримання зелених насаджень.