RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Дві реальності і напівмаячня: в Україні розповіли, що не так з протестами в Венесуелі

Є дві реальності, в яких знаходиться Венесуела, які складно оцінити не будучи в країні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів експерт з питань міжнародної політики "Українського інституту майбутнього" Ілія Куса.

"Проблема в тому, що є дві реальності, в яких знаходиться Венесуела, і дуже складно що-небудь адекватно оцінювати. У кращому випадку, туди треба їхати, так як є кілька питань, які можна трактувати абсолютно по-різному. Є реальність Мадуро, є реальність Гуайдо. Умовно кажучи, Мадуро вимовляє якісь свої абсолютні речі в абсолютних категоріях: про напад Імперії, про всесвітню змову проти Венесуели. Гуйадо і його прихильники кажуть протилежні речі, полярні за своєю формою: мовляв, кубинці мало не керують Мадуро", - сказав експерт.

За його словами, є інформація, яка йде з обох сторін, і її складно проаналізувати.

"Ми бачимо різні дивні повідомлення з обох сторін, тому складно адекватно проаналізувати цю ситуацію. Йде божевільна кількість інформації з обох сторін в соцмережах, ЗМІ і так далі. У ці два дні було складно зрозуміти, що взагалі відбувається: хто, скільки людей, куди вони пішли, що з ними сталося, чи були вбиті чи ні, чи були поранені і скільки... це все повний хаос. Але це прекрасний приклад протистояння з дуже частим застосуванням інформаційної зброї, яку можна вивчати", - підкреслив Ілія Куса.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Військове вторгнення до Венесуели: США думають, а Росія може втратити мільярди".