RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Авіакатастрофа в "Шереметьєво": в Росії вказали на цинічний хід пропаганди Кремля

Пропагандисти Кремля хочуть цинічно перевести стрілки з істинних винуватців трагедії на пасажирів, які знаходилися в літаку під час катастрофи в російському аеропорту "Шереметьєво".

Про це повідомляє російський соціолог Ігор Ейдман на своїй сторінці в Facebook.

Так, за його словами, російська журналістка і пропагандистка Кремля Маргарита Симоньян закликала судити людей, які нібито замість того, щоб евакуюватися з палаючого літака за правилами, почали рятувати свої речі.

"Ну, вже якщо сама Симоньян включилася, значить, замовлення з самого верху. Владі потрібно терміново перемкнути увагу і перевести стрілки з істинних винуватців трагедії на пасажирів. Справа в тому, що відповідальність за десятки жертв катастрофи Superjet лежить на найближчих друзях і товаришах Путіна: Аркадії Ротенбергу і Сергії Чемезовом. Ротенберг - господар "Шереметьєво", Чемезов - виробник і постачальник Sukhoi Superjet 100", - йдеться в повідомленні.

Також Ейдман зазначив, що "Шереметьєво" провалило пожежні і рятувальні роботи (не підготувало смугу для посадки і спізнилося з гасінням пожежі).

"А Чемезов раніше нав'язав "Аерофлоту" покупку недоопрацьованих і небезпечних Superjet. За останні роки з ними сталося безліч серйозних інцидентів. З дуру купивші їх ірландці відмовилися від незручних і ненадійних літаків. А ось в Росії на них завжди є попит. Адже це бізнес колишнього товариша по службі і багаторічного близького друга Путіна", - написав соціолог.

За його словами, люди в Superjet згоріли через надприбутки Путіна і його дружків (хто повірить, що вони не діляться з благодійником).

"Сумна закономірність. Яке б нещастя в Росії не трапилося останнім часом (екологічна катастрофа зі звалищами, знищення лісів, військові авантюри, отруєння школярів неякісними продуктами і т.д.), незабаром виявляється, що за ним стоять шкурні інтереси путінської братви", - підсумував Ігор Ейдман.

Як повідомляв "Апостроф", "Аерофлот" опублікував повний список пасажирів рейсу SU1492 "Москва-Мурманськ", в результаті катастрофи якого в аеропорту "Шереметьєво" під Москвою, за офіційними даними, загинули 41 людей.