RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Любовні пристрасті: фото і нові деталі стрілянини, відкритої в Києві відомим добровольцем

Київська прокуратура повідомила про підозру 45-річному киянину Володимиру Регеші, який з хуліганських спонукань відкрив стрілянину в Києві і поранив журналіста.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Зловмисника після інциденту затримали. Під час обшуку його авто правоохоронці вилучили карабін "Сайга" Н-04132530 калібру 7,62 мм, патрони 7,62*39мм, магазини ємністю 20 патронів калібру 7,62 мм, магазини ємністю 30 патронів калібру 7,62*39 мм, два порожні магазини, 1 патрон калібру 5,45 мм і 1 набір калібру 9*18мм.

За результатами слідства чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину передбаченого частиною 4 статті 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 45-річний киянин Володимир Регеша під час словесного конфлікту з компанією молодих людей, які відпочивали в закладі "Портер паб" на Оболоні, зробив 6 пострілів з гвинтівки. Внаслідок цього одна з куль потрапила в ногу журналісту видання "Теперішній час" Володимиру Рунцю. Також з'ясувалося, що Регеша виявився добровольцем "Правого сектора", командиром підрозділу розвідки з позивним "Санта".

Як уточнив військовий експерт Юрій Колесников на своїй сторінці в Facebook, Володимир Рунець і Володимир Регеша "Санта" - друзі, принаймні були близькі друзями. Саме тому в цій історії виявився Рунець.

"Довгий час триває конфлікт між "Сантою" та жінкою - не знаю, чи варто писати її ім'я - через яку стався конфлікт. Рунець намагався зупинити це. І максимально стримував ситуацію. Але вони вже настільки накрутили один одного, що ситуація вибухнула, як тільки пара побачилася. Там вже не важлива була причина", - написав він.

У мережі також прокоментували ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві п'яна бійка переросла в стрілянину з двома пораненими.